Roma verlaten gekraakte woning die te koop staat in Gent

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Roma die in Gent een woning die te koop staat hadden gekraakt, hebben het pand vrijwillig verlaten. Op sociale media waren oproepen gelanceerd om de krakers met geweld uit het huis te zetten. Het gaat om een rijwoning in de straat Palinghuizen in Gent. Volgens de lokale politie hadden zeven Roma het pand gekraakt. Volgens de eigenaars was het pand niet bewoond maar wel bemeubeld.

De politie kon naar eigen zeggen niet optreden omdat het pand niet bewoond was. "We zijn ter plaatse geweest en hebben een proces-verbaal opgesteld. Door de eigenaar werden een aantal meubels opgehaald. Het huis werd niet ontruimd. We hebben met de eigenaars afgesproken dat ze vanaf 16 november bij ons terecht kunnen voor het klachtmisdrijf conform de nieuwe wet", stelde woordvoerder Matto Langeraert van de Gentse lokale politie. De nieuwe wet die kraken strafbaar stelt, is vorige week maandag in het Staatsblad verschenen en treedt donderdag in werking.

De eigenaars wilden een kortgedingprocedure starten om de krakers uit het huis te zetten, maar dat blijkt niet meer nodig.

bron: Belga