Rellen in Brussel: Brusselse Brandweer dient klacht in tegen onbekende

Rellen in Brussel: Brusselse Brandweer dient klacht in tegen onbekende

De Brusselse brandweer (DBDMH) dient na de rellen zaterdagavond in Brussel klacht in tegen onbekenden. Dat meldt staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne (DéFI) vandaag in een mededeling. Jodogne veroordeelt scherp het geweld tegen de Brusselse brandweer en de politiediensten tijdens de rellen. “Werkmateriaal en een autopomp werden ernstig beschadigd. De DBDMH zal een klacht indienen tegen onbekenden voor de beschadiging van het materiaal en de agressie tegen de brandweerlieden” verklaart de staatssecretaris.

Voor Jodogne is het aanvallen van brandweerlieden terwijl zij hulp komen bieden en branden komen blussen onaanvaardbaar. “Zodra de omvang van de schade en verwondingen duidelijk in kaart is gebracht, zullen de nodige maatregelen genomen moeten worden tegen de daders die – ik hoop het – geïdentificeerd zullen worden”, aldus nog de staatssecretaris.

Volgens de politiezone Brussel-Elsene werd tijdens de rellen zaterdagavond na de kwalificatie van het Marokkaanse voetbalteam voor het WK Voetbal een voertuig van de DBDMH vernield. Er waren 300 relschoppers betrokken. 23 mensen raakten gewond, onder hen 22 politiemensen.

bron: Belga