Prijzengeld van geschrapte afleveringen ‘Twee tot de zesde macht’ wordt uitbetaald

Prijzengeld van geschrapte afleveringen 'Twee tot de zesde macht' wordt uitbetaald

De kandidaten die deelnamen aan de geschrapte afleveringen van ‘Twee tot de zesde macht’, zullen wel hun prijzengeld krijgen. Dat heeft de VRT deze avond duidelijk gemaakt. De openbare omroep zegt de uitbetaling van het geld te garanderen. De VRT besliste donderdag om de tv-quiz ‘Twee tot de zesde macht’, die door de in opspraak gekomen tv-maker Bart De Pauw gepresenteerd wordt, onmiddellijk van het scherm te halen. Daardoor werden vier afleveringen die al waren opgenomen, niet uitgezonden.

Die beslissing van de openbare omroep leidde tot vragen bij de winnaars van de niet-uitgezonden afleveringen. In hun contract staat namelijk vermeld dat voor de uitbetaling van het prijzengeld de uitzendingen ook op televisie moeten komen. Maar de VRT garandeert nu dat alle winnaars toch hun geld zullen krijgen. De uitbetaling zal wel gebeuren door Koeken Troef, het productiehuis achter ‘Twee tot de zesde macht’.

De winnaars van de quiz krijgen 10.000 euro, maar enkel wanneer ze ook de finale winnen. Wanneer het deelnemende BV-duo die finale wint, gaat dat bedrag naar De warmste week van Music for life. Ook dat laatste bedrag wordt door de VRT gegarandeerd, zo wordt benadrukt.

Hoeveel geld er precies moet worden uitbetaald aan winnaars van niet-uitgezonden afleveringen, is voorlopig niet duidelijk.

bron: Belga