Kazachgate: Chodiev stemt in met videoconferentie vanuit Moskou

Kazachgate: Chodiev stemt in met videoconferentie vanuit Moskou

De Belgische advocaten van de heer Patokh Chodiev hebben bevestigd dat hun cliënt zal meewerken aan een hoorzitting via videoconferentie. Dat meldt Dirk Van Der Maelen (sp.a), voorzitter van de commissie Kazachgate. De onderzoekscommissie zal de nodige schikkingen treffen, voegt hij er nog aan toe. Woensdag maakte de commissie bekend dat ze Patokh Chodiev via een videoconferentie wilde horen. De zakenman, die centraal staat in het dossier-Kazachgate, was woensdag uitgenodigd in de onderzoekscommissie, maar beschikt over een medisch attest waaruit blijkt dat hij de lange verplaatsing vanuit Moskou naar Brussel niet aankan.

Commissievoorzitter Dirk Van der Maelen maakte daarop het voorstel over om Chodiev via teleconferentie te verhoren in de Belgische ambassade in Moskou. Ten laatste vandaag zouden de advocaten het antwoord van Chodiev overmaken. Indien hij zou geweigerd hebben, had de onderzoekscommissie een proces-verbaal van niet-verschijning aan de procureur-generaal van Brussel bezorgd met de vraag er het nodige gevolg aan te geven, kondigde Van der Maelen vorige week aan.

Zover komt het dus niet. De advocaten van Chodiev hebben bevestigd dat hun cliënt zal meewerken aan de videoconferentie.

bron: Belga