Autoriteiten maken gewag van meer dan 340 doden in Iran en Irak na aardbeving

door
Belga
Leestijd 1 min.

De krachtige aardbeving gisterenavond in het bergachtige gebied op de grens tussen Iran en Irak heeft aan minstens 344 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit cijfers van de Iraanse en Iraakse autoriteiten. Het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde 336 doden en 3.950 gewonden. De Iraanse provincies Kermanshah en Illam zijn het ergst getroffen. De spoeddiensten hadden acht uur nodig vooraleer ze hun reddingsmissie in Kermanshah konden starten, maandag bij dageraad.

In het noorden van Irak kwamen acht mensen om het leven. Er vielen ook 535 gewonden, aldus een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Gezondheid. Zeven van de dodelijke slachtoffers vielen in de noordelijke regio Koerdistan. Het achtste slachtoffer kwam om in de oostelijke provincie Diyala.

De aardbeving had volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich in de provincie Kermanshah op 23,2 kilometer diepte pal aan de grens met Irak, op 32 kilometer ten zuiden van de Iraakse grensstad Halabja. Er volgden ook enkele naschokken.

Bron: Belga