Baby in winkeletalage kost 70.000 euro

Baby in winkeletalage kost 70.000 euro
Foto R.V.

Een winkeletalage in New York zorgt de laatste dagen voor heel wat opschudding. Het lijkt alsof er een verlaten baby achter het bewuste raam ligt.

Wie een blik werpt op de etalage, ziet een slapende baby in een buggy. In de verste verte zijn de ouders van het kindje niet te bespeuren.In werkelijkheid gaat het om een creatie van de hyperrealist Duane Hanson. De etalage werd opgezet door het veilinghuis Heritage Auctions. Het kunstwerk, genaamd ‘baby in a Carriage’ werd gemaakt in 1983 en heeft een geschatte waarde van 70.000 tot meer dan 100.000 euro.

Stoppen en staren

Dat de baby er levensecht uitziet, blijkt ook uit de reacties van de voorbijgangers. Zo wordt er niet alleen heel wat afgestaard, maar heel wat mensen zijn de winkel al binnen gelopen om de uitbater op de hoogte brengen van “de achtergelaten baby”.

“Als je onze camerabeelden bekijkt, zou je in de lach schieten. De ganse dag zie je mannen, vrouwen, kinderen, moeders, grootouders en zelfs politieagenten stoppen. Ze moeten echt twee keer kijken om te checken of het om een echte baby gaat”, zo vertelt Aviva Lehman, directeur Amerikaanse Kunst van het veilinghuis aan Reuters.