Proximus League - Oud-Heverlee geraakt thuis niet voorbij Roeselare

Oud-Heverlee Leuven heeft op de vijftiende speeldag van de Proximus League thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Roeselare. De Leuvenaars, in de eerste periode tweede achter Beerschot Wilrijk, beginnen zo in mineur aan de tweede periode. OHL kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een doelpunt van Esteban Casagolda. De Spaanse aanvaller kon de bal op de rebound binnenkoppen, nadat een schot van Mathieu Maertens op het doelhout was terecht gekomen. Na de goal kreeg Roeselare wat meer ruimte om aan te vallen.

In de tweede helft kon de Leuvense doelman Gillekens een schot van Cornet uit doel houden. Aan de overkant voorkwam Wouter Biebauw dat de pas ingevallen Nikola Storm de score kon verdubbelen. In de 78e minuut zette Nick Gillekens de bordjes gelijk met een vreemde owngoal. De doelman probeerde de bal met zijn vuist weg te werken, maar devieerde die ongelukkig tegen zijn eigen netten. Leuven deed er in de laatste minuten nog alles aan om de drie punten te veroveren. Schoten van Elliott Moore en Kenneth Schuermans konden het tij niet keren.