Kwal. WK 2018 - Onmondig Griekenland legt Kroatië niets in de weg voor WK-kwalificatie

Het duel tussen Griekenland en Kroatië eindigde net als de andere barragematch van zondag tussen Zwitserland en Noord-Ierland op een doelpuntloos gelijkspel. De partij had weinig om het lijf; weinig animo, een afwachtend Kroatië en een mak Griekenland. De Grieken leken vergeten dat ze de heenmatch met 1-4 verloren hadden, want er ging weinig vuur van uit. Kroatië kwalificeerde zich zo met gemak voor de vijfde keer in de geschiedenis van het land voor een WK. Armoe troef in de eerste helft; een bloedeloos Griekenland kwam amper aan kansen. In de 17e minuut mikte Papastathopoulos de bal net naast het kader, na een aflegger van Torosidis via de borst. Maar Kroatië kwam nog dichter bij een doelpunt via ex-Bruggeling Ivan Perisic, die de bal net voor rust staalhard tegen de verste paal poeierde.

De pauze bracht weinig inspiratie: een zeldzame doelpoging van de thuisploeg via Mitroglou in de 58e minuut ging naast. De Kroaten mochten hun gang gaan, terwijl de Grieken zich leken te schikken in hun lot. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was er dan toch enige opschudding toen Griekenland de bal tegen de netten kreeg, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Pas drie minuten voor tijd kon het eerste echte schot tussen de palen genoteerd worden: Tachtsidis stuitte op de Kroatische doelman.