Drie agenten gewond bij relletjes in Brussel na WK-kwalificatie Marokko

Bij de relletjes in het centrum van Brussel zijn zaterdagavond drie politieagenten gewond geraakt. Er raakte ook een burger gewond die naar het ziekenhuis werd gebracht, maar het is niet zeker of die bij de opstootjes betrokken was. Dat zegt Oliver Slosse, commissaris bij de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene. Hij maakt ook gewag van in brand gestoken voertuigen en ingeslagen vitrines. Volgens Slosse keerde rust terug rond 00.30 uur. Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwamen zaterdagavond een driehonderdtal mensen op straat in het centrum van Brussel en begonnen er keet te schoppen. De oproerpolitie kwam tussenbeide en op het Beursplein werd een waterkanon ingezet. De agenten werden door de oproerkraaiers bestookt met projectielen, geeft Slosse aan.
Tijdens de rellen werden twee voertuigen in brand gestoken en de relschoppers gooiden ook verscheidene ruiten in op de Lemonnierlaan en plunderden winkels. De politie heeft voorlopig nog niemand gearresteerd, maar heeft wel al camerabeelden opgevraagd om daders te identificeren.
Na afloop van de wedstrijd van Marokko, dat met 0-2 won op het veld van Ivoorkust en zich zo plaatste voor het WK aanstaande zomer in Rusland, kwamen in meerdere Europese steden Marokkanen op straat. Dat was onder meer het geval in het Franse Parijs en ook in de Nederlandse steden Den Haag en Amsterdam. Ook in Den Haag ontaardden de feestelijkheden in onlusten. De politie moest er ingrijpen toen agenten door de supporters werden bekogeld.

bron: Belga