ATP World Tour Finals – Goffin klaar voor Finals: “Ik ben zeker dat ik goed kan spelen tegen Nadal”

ATP World Tour Finals - Goffin klaar voor Finals: "Ik ben zeker dat ik goed kan spelen tegen Nadal"

David Goffin (ATP-8) begint maandagavond om 20u00 in de Londense O2 Arena aan zijn ATP World Tour Finals met een wedstrijd tegen ’s werelds nummer een Rafael Nadal, winnaar van Roland-Garros en het US Open. “Nadal is de meest geduchte tegenstander om mijn parkoers mee af te trappen”, beseft de Belgische nummer een. De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-6) zijn de andere tegenstanders in zijn groep. “Het zal niet gemakkelijk worden. De partij wordt onze eerste confrontatie op harde ondergrond en indoor. We hebben wel al enkele mooie wedstrijden beslecht op gravel. Ik ben er zeker van dat ik goed kan spelen tegen Nadal.”
Het zal de derde confrontatie tussen David Goffin en Rafael Nadal worden. Goffin is er nog niet in geslaagd om de linker uit het Spaanse Manacor te verslaan. In Monte-Carlo en in Madrid afgelopen lente beet hij telkens in het zand. Nadal heeft wel wat kopzorgen over zijn rechterknie, een blessure hield hem even van de baan, en dus is onze 26-jarige landgenoot uit Rocourt niet geheel kansloos. En al zeker niet in deze omstandigheden.
“Op harde ondergrond gaat de bal veel sneller en indoor is de bots lager. Rafa kan ook niet glijden op die ondergrond. Hij is meer op zijn gemak op gravel, waarop hij langere partijen kan spelen”, legt Goffin uit. “Zijn slagen zijn zwaarder op gravel en het is niet gemakkelijk om de bal heel vroeg te nemen. Hier zijn er geen valse botsen en is het mogelijk om meer winners te slaan. Dat zal ik dan ook proberen tegen hem. Maar hij is een vechter, hij verdedigt opvallend goed en als je een kort balletje slaat, is het punt gegarandeerd voor hem. Ik ben blij om hier te zijn en zal mijn uiterste best doen.”

.

bron: Belga