22 agenten en één burger gewond bij rellen in Brussel na WK-kwalificatie Marokko

Bij de relletjes in het centrum van Brussel zijn zaterdagavond 22 politieagenten gewond geraakt. Er raakte ook een burger gewond die naar het ziekenhuis werd gebracht, maar het is niet zeker of die bij de opstootjes betrokken was. Dat zegt Oliver Slosse, commissaris bij de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene. De relschoppers staken ook twee wagens in brand en plunderden verschillende winkels. Voorlopig is niemand opgepakt maar de politie zal de camerabeelden uit de buurt gebruiken om de daders te identificeren. Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwamen zaterdagavond heel wat mensen op straat om de kwalificatie van Marokko te vieren. Een driehonderdtal mensen maakten echter van de gelegenheid gebruik om keet te schoppen. Ze liepen over wagens en beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterpret.
De Brusselse politie kwam daarop tussenbeide en zette aan het Beursplein het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven. De agenten werden daarbij door de oproerkraaiers bestookt met projectielen, aldus de politie.
De situatie bleef echter gespannen. De relschoppers staken ook twee wagens in brand en gooiden onder meer op de Lemonnierlaan verschillende winkelruiten in, waarna ze de winkels ook plunderden. De politie moest op de Lemonnierlaan een tweede maal het waterkanon inzetten. Pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.
Zaterdagavond en -nacht heeft de politie nog niemand opgepakt maar de politie zal de beelden van de bewakingscamera’s gebruiken om de daders te identificeren, klinkt het.

bron: Belga