Toon Aerts blij met eerste seizoenszege op "ideaal parcours"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Hier word ik heel erg blij van", reageerde Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) nadat hij voor het tweede jaar op rij de Jaarmarktcross in Niel gewonnen had. "Dit is de eerste moddercross en daarin pak ik mijn eerste overwinning. Ik vond hier vandaag het ideale parcours. Hiervoor word je veldrijder." "Ik was nochtans helemaal niet goed vertrokken. Ik dacht even aan een valse start, maar uiteindelijk mochten we toch verder rijden. Michael Vanthourenhout kon zo snel een kloof slaan en aan de leiding komen. Ik was dan al op achtervolgen aangewezen en dacht even dat de cross al gereden was voor mij. Ik slaagde er evenwel nog in om opnieuw naar voor te rijden met mijn teamgenoot Corné van Kessel en ging daarna alleen op jacht naar Michael Vanthourenhout. Een fikse tempoversnelling zorgde ervoor dat ik hem ook kon afschudden en zo mocht ik aan mijn solo beginnen. Blijkbaar was ik hier de sterkste in Niel. De laatste vijf crossen finishte ik telkens in de top vijf en dat is bijzonder leuk na een moeilijk begin van het seizoen. Hopelijk ben ik nu echt vertrokken."

Laurens Sweeck (Beobank-Corendon) werd nog tweede ondanks een val in de aanvangsfase. "Ik kwam ten val aan de balkjes en werd zo helemaal achteruit geslagen. Mijn eigen fout dus. Ik had een fikse smak gemaakt, maar naarmate de cross vorderde, werd duidelijk dat een podiumplaats er nog zou inzitten. Met Van Kessel slaagde ik erin Michael Vanthourenhout te remonteren voor de dichtste ereplaats, want Aerts was dan al gaan vliegen. Met de tweede plaats ben ik best tevreden, als je ziet van waar ik kwam."

"Ik kan leven met de derde plaats", stelde Van Kessel. "Toon hield er een stevig tempo op na en het was alle zeilen bijzetten om hem te kunnen volgen. Op een gegeven moment moest ik hem wel laten rijden."

bron: Belga