Rode Duivels – Luc Nilis is voor Romelu Lukaku “beste Belgische spits in de geschiedenis”

Rode Duivels - Luc Nilis is voor Romelu Lukaku "beste Belgische spits in de geschiedenis"

Rode Duivel Romelu Lukaku had vrijdag na de oefeninterland tegen Mexico (3-3) al veel lof voor Paul Van Himst, wiens doelpuntenrecord (30) bij de nationale ploeg hij evenaarde, maar de beste Belgische spits in de geschiedenis is voor hem Luc Nilis. “Nilis was topschutter in een buitenlandse competitie en Ronaldo (Luis Nazario de Lima) noemde hem de beste aanvaller met wie hij samenspeelde dat zegt toch wel iets. Ik heb veel video’s van hem bekeken.”
“Tijdens mijn tweede seizoen bij Everton heb ik met coach Roberto Martinez trouwens veel video’s bekeken. Twee keer per week hadden we een video-analyse. De trainer wou me met beelden van andere spitsen duidelijk maken wat mijn plaats is op het veld. Daarna werkten we daaraan op training. En dus bekeken we de doelpunten van Hugo Sanchez, ‘Chicharito’ Hernandez, Edinson Cavani… Vooral die laatste heeft veel indruk op mij gemaakt.”
“Dat ik nu gedeeld Belgisch topscorer ben is leuk, maar het is niet meer dan een bonus. Liever win ik een trofee en hopelijk kan dat de komende maanden ook met de nationale ploeg.”
Volgens kapitein Eden Hazard kan Lukaku aan vijftig of zestig goals komen bij de nationale ploeg. “Maar dat geldt voor hem even goed”, meent Lukaku. “In deze generatie zijn er veel jongens die de kaap van dertig doelpunten kunnen nemen en dan in de eerste plaats Hazard (die vrijdag zijn 21e scoorde).”

.

bron: Belga