Mexicaanse baby van tien maanden weegt 28 kilo

door
Belga
Leestijd 2 min.

'Luisito', een Mexicaanse baby van tien maanden, weegt op tien maanden 28 kilo. Wat de oorzaak is van zijn overgewicht is voorlopig nog niet duidelijk. Bij zijn geboorte op 16 december 2016 had Luis Manuel Gonzales een normaal gewicht van 3,5 kilo. Na twee maanden tijd woog hij al tien kilo, en de daaropvolgende acht maanden verdubbelde zijn gewicht nog eens. "Ik dacht dat het kwam omdat ik goede melk had", vertelt zijn 24-jarige moeder Isabelle Pantoja.

"In de eerste maand zagen we dat hij niet meer in zijn kleren kon, en moesten we hem al kleren voor kinderen van 2 à 3 jaar aantrekken. Bij zijn eerste vaccin op zijn twee maanden woog hij al zo'n 9 à 10 kilo", aldus de mama. Toen zei de kinderarts dat dit onderzocht moest worden.

Aangezien de vader van het jongetje maar 200 dollar per maand verdient, maakte het koppel een Facebookpagina en een bankrekening aan om donaties te ontvangen voor de noodzakelijke medische hulp voor hun kind.

"Soms moeten we hem drie of vier keer per week naar het ziekenhuis brengen", vertelt de vader. De man maakt zich ook zorgen over de gezondheid van zijn vrouw, omdat ze de gevolgen al ervaart van haar kind op te tillen.

Mogelijk lijdt Luisito aan het Prader-Willi-syndroom, waarbij kinderen vanaf kleuterleeftijd een onverzadigbare eetlust hebben, maar ook een verstandelijke beperking en slappe spieren.

Maar de ouders van het jongetje werden een maand geleden gecontacteerd door chirurg Silvia Orozco, met hoopvol nieuws. Zij stelde dat de jongen onder meer een vette lever heeft en daardoor in levensgevaar is, maar dat hij nog geholpen kan worden. Orozco hoopt dat de lopende onderzoeken zullen bevestigen dat de baby niet aan Prader-Willi-syndroom lijdt, en zijn overgewicht via een hormonale behandeling kan behandeld worden.

Momenteel krijgt Luisito enkel magere melk, moedermelk en groenten- en fruitpapjes.

Bron: Belga