België wil meer variatie in handel met India

door
Belga
Leestijd 1 min.

België wil meer variatie brengen in de handel met India. Naast de diamantsector moeten we meer diverse handelssectoren aanboren. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gezegd aan het eind van het staatsbezoek aan India. België is, na Duitsland, de op een na grootste Europese uitvoerder van goederen naar India. De export was vorig jaar goed voor 8,1 miljard euro. De landen zijn vooral verenigd door de diamantindustrie.

Maar ook in de farmaceutische en chemische sector zijn er handelsbetrekkingen tussen beide landen. Volgens Reynders moet België echter nog meer diversifiëren in zijn handelsbetrekkingen met de grootste democratie ter wereld. "We praten onder meer over groene technologieën. Ons land heeft ook technologieën ontwikkeld in het kader van onder meer energie-efficiëntie, afvalverwerking, recyclage of waterzuivering", aldus Reynders.

De minister stelde de voorbije weken vast dat de verontreiniging in New Delhi "dramatisch" is. "Er is daar nog veel werk aan de winkel. Wij hebben bedrijven die begonnen zijn met investeringen in deze materie. Zo zijn er bijvoorbeeld die meedoen aan het schoonmaken van de rivier de Ganges." België werkt volgens Reynders ook samen met India in grote infrastructuurwerken, zoals de metro en de spoorwegen.

Het vijfdaagse staatsbezoek aan India liep vandaag op zijn einde. Het koningspaar en de delegatie landden vandaag op Melsbroek.

Het volgende staatsbezoek heeft Canada als bestemming.

bron: Belga