Zondag sneeuw in Ardennen die mogelijk even blijft liggen

Zondag sneeuw in Ardennen die mogelijk even blijft liggen

Deze namiddag is het nog zwaarbewolkt met regen in het zuidoosten van het land. Elders is het droger met zelfs enkele opklaringen. Maxima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in het westen. Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het overwegend droog met soms brede opklaringen. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe en kan er in het westen van het land wat regen vallen. Minima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Morgenochtend bereikt een storing het land en trekt daarna van west naar oost. Het is zwaarbewolkt met eerst wat regen in het westen, maar nog tijdelijk droog weer in de andere streken. In de loop van de voormiddag breidt de regen zich uit over het hele land. Na de middag trekt de storing weg naar het zuidoosten. Aan de achterzijde ervan wordt het droger, maar blijft er veel bewolking. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen.’s Avonds blijft het meestal zwaarbewolkt maar droog. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kan er opnieuw wat regen of een bui vallen. Minima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee.

Zondag begint de dag grijs en plaatselijk zelfs nevelig met periodes van regen. De meeste neerslag valt waarschijnlijk in de buurt van de Franse grens. Na de middag wordt het wisselvallig met vooral in het westen van het land kans op buien. Een plaatselijke donderslag lijkt niet uitgesloten. Op de Ardense hoogten mengt er zich onder de regen mogelijk wat sneeuw die heel tijdelijk kan blijven liggen. Maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee.

Maandag krijgen we afwisselend brede opklaringen en bewolkte perioden, af en toe vergezeld van buien. Die kunnen ’s ochtends een winters karakter hebben op de Ardense hoogten. Het wordt gevoelig frisser met maxima tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden in het centrum.

bron: Belga