Weerbericht - Druilerig het weekend in

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdag krijgen we eerst regen en buien. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in Vlaanderen. De wind is matig en aan de kust vrij krachtig tot soms zelfs krachtig, uit west tot zuidwest, ruimend naar west tot noordwest. Aan zee verwacht het KMI rukwinden tot 60 km/u.

Vrijdagavond en in het eerste deel van de nacht is het overal droog met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht wordt het zwaarbewolkt met stilaan regen over het westen. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust bij een matige wind uit west krimpend naar zuidwest.

Zaterdagochtend is het overal zwaarbewolkt met regen. Het is nog tijdelijk vrij zacht met temperaturen van 7 graden in Hoog-België en 12 of 13 graden in het zuidwesten. In de loop van de dag wordt het droger vanaf de kust met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Op het Ardense reliëf ontwikkelen er zich buien.

Zondag en maandag wordt het wisselvallig met geregeld buien die in de Hoge Ardennen soms een winters karakter aannemen. Ook een donderslag is niet uitgesloten. Het wordt gevoelig frisser met maxima van 2 of 3 graden in de Hoge Venen tot 8 à 9 graden aan zee.

Van dinsdag tot donderdag krijgen we onder invloed van een hogedrukgebied in onze buurt rustig en soms grijs weer. De maxima liggen over het algemeen tussen 2 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 6 en 10 graden elders. 's Nachts kan het lokaal gaan vriezen aan de grond.

bron: Belga