Vijftigtal Belgische atleten vertrekt op stage

door
Belga
Leestijd 2 min.

Morgen vertrekt een delegatie van een vijftigtal Belgische atleten naar Club La Santa op het Canarische eiland Lanzarote voor de traditionale Team Belgium-stage van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Zij hebben volgens het BOIC een reële kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokio. Onder anderen discuswerper Philip Milanov, turnster Nina Derwael, taekwondoka Jaouad Achab, tennisster Kirsten Flipkens, triatleet Marten Van Riel, zwemmer Louis Croenen en de broers Borlée zijn van de partij.

"Het doel van deze stage is om zoveel mogelijk atleten die in aanmerking komen voor Tokio 2020 samen te brengen en hen heel goede trainingsomstandigheden aan te bieden in een aangenaam kader en bij goed weer", verklaart Team Leader Gert Van Looy, sinds donderdag in Lanzarote. "In workshops zal er meer informatie gegeven worden over Tokio 2020 en zullen experten aan het woord komen. Ook voor de coaches is dit interessant om hun kennis bij te schaven. Hier creëren we een team. Atleten leren elkaar, maar ook de medische staf van het BOIC, beter kennen. Zo vermijden we dat een voor de Spelen gekwalificeerde atleet in Tokio voornamelijk vreemde gezichten ziet."

De feedback van de atleten was altijd heel positief na de vorige stages, aldus Van Looy. Ondanks de drukke sportkalender stapt een vijftigtal atleten het vliegtuig op naar Lanzarote. "Het is voor velen niet evident om naar hier te komen. Uitzonderlijk zijn de judoka's er nu niet bij. Toch ben ik tevreden met de omvang van de groep."

bron: Belga