Rode Duivels - België en Mexico spelen 3-3 gelijk, Romelu Lukaku wordt Belgisch topschutter aller tijden

In een vriendschappelijke voetbalinterland hebben de Rode Duivels vrijdag in het Koning Boudewijnstadion 3-3 gelijkgespeeld tegen Mexico. Bij de rust was het 1-1. Romelu Lukaku scoorde twee keer en werd gedeeld topschutter aller tijden bij het nationale team. Eden Hazard bracht de Rode Duivels in de 17e minuut op voorsprong. Na een fout van Laurent Ciman mocht Andres Guardado vanop de penaltystip de gelijkmaker binnen trappen. In de 55e minuut scoorde Lukaku de 2-1. PSV-spits Hirving Lozano bracht Mexico amper een minuut later alweer langszij en zette zijn land nog vier minuten later op voorsprong. Twintig minuten voor tijd legde Lukaku de eindstand vast.

De 24-jarige Lukaku zit nu aan dertig goals voor de Rode Duivels en komt daarmee in de topschutterlijst aller tijden naast Bernard Voorhoof en Paul Van Himst. Dinsdag kan hij tegen Japan zijn 65e cap pakken en alleen Belgisch topscorer aller tijden worden.