Hilde Van Mieghem zegt de slachtoffers van Bart De Pauw te kennen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Actrice en regisseur Hilde Van Mieghem heeft aan VRT NWS verklaard dat ze de slachtoffers van Bart De Pauw kent. "Zij zijn nu bang, willen onderduiken en slapen niet", aldus Van Mieghem. De uitspraken van Van Mieghem komen een dag nadat de VRT bekendmaakte een einde te stellen aan een contract met tv-maker Bart De Pauw omwille van diens vermeende grensoversijdend gedrag. Eerder had Van Mieghem naar aanleiding van de affaire-Weinstein in de VS al verklaard dat dergelijke feiten zich ook bij ons voordoen.

Van Mieghem kent naar eigen zeggen verschillende slachtoffers. Of dat dezelfde zijn als zij die naar de vertrouwenspersoon van de VRT zijn getrokken, kan ze niet zeggen. "Ik heb vandaag met enkele onder hen contact gehad. Zij beleven nu slapeloze nachten. Ze zijn bang en dat snap ik ook. Ik ben ook bang, want dit kan zo als een boemerang terugkomen. Ik ken dat spelletje. Het liefst van al willen de slachtoffers onderduiken en niets met de zaak te maken hebben."

Van Miehghem zegt voorts boos te zijn "op de manier waarop Bart De Pauw zich in de media opwerpt als slachtoffer". Ze benadrukt dat ze niet praat in naam van de slachtoffers. "Ik moet wat oppassen, want voor je het weet ben je de Moeder Teresa van alle misbruikte vrouwen", aldus Van Mieghem.

bron: Belga