Werf aan kruispunt R6 en N14 in Mechelen stilgelegd na schorsing bouwvergunning

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning voor de werken aan het kruispunt van de R6 met de N14 (Liersesteenweg) in Mechelen geschorst naar aanleiding van een procedure die was aangespannen wegens een onteigeningskwestie. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de werken daarom stillegt en de situatie met de verschillende betrokken partners zal bespreken. Het kruispunt in kwestie ligt vlak bij de nieuwbouw van het AZ Sint-Maarten, waaraan momenteel nog volop gebouwd wordt, en is dan ook belangrijk voor de ontsluiting van dat ziekenhuis. AWV was er sinds augustus aan het werk, eerst met voorbereidende nutswerken en vervolgens met de aanleg van op- en afritten. Vanaf eind dit jaar zou er gestart worden met de bouw van een zogenaamde fly-over om de R6 over de Liersesteenweg heen te leiden.
“Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de beslissing van de Raad vanzelfsprekend volgen”, klinkt het donderdagavond in een mededeling van AWV. “Op korte termijn zullen er enkel nog werken uitgevoerd worden om de werf (verkeers)veilig en ordentelijk achter te laten. Zo zullen de tijdelijke ingrepen voor de omleiding van de Otterbeek opgeheven worden en zal de aannemer de afwatering van de nieuw aangelegde hellingen in orde brengen om te vermijden dat huizen in de buurt van het kruispunt met wateroverlast te kampen krijgen.”
AWV hoopt dat de werken snel hervat kunnen worden, maar zegt nu eerst te zullen samenzitten met de overige projectpartners om eventuele verdere stappen te bekijken.

bron: Belga