N-VA stelt zich vragen bij heropening Sheraton in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

N-VA Brussel stelt zich ernstige vragen bij de mogelijke heropening van het Sheraton hotel aan het Brusselse Rogierplein. De nieuwe eigenaar Primecity Investment wil het hotel, dat eind 2016 sloot, begin 2018 heropenen na enkele kleine werken, maar Johan Van den Driessche benadrukt dat het gebouw tjokvol asbest zit. In een nota maakt N-VA parlementslid Johan Van den Driessche bekend dat je "geen nagel kan kloppen in dit gebouw zonder op asbest te stoten". Daarvoor baseert Van den Driessche zich op een rapport van inspectiebedrijf Vinçotte. Daaruit blijkt dat er in april 2014 een milieuvergunning werd aangevraagd door de huidige eigenaars en dat er zich een kleine 4 hectare of ongeveer 8 voetbalvelden asbest bevindt in het hotel. Die milieuvergunning is nog geldig tot 18 mei 2018.

Toch ziet het er niet naar uit dat in de komende maanden het asbest verwijderd zal worden in het 30 verdiepingen hoge gebouw. "Een volledige verwijdering kost volgens ingewijden snel 50 miljoen euro, wat natuurlijk enorm veel geld is", stelt Van den Driessche. "Gezien de enorme grootte van het gebouw, is het onmogelijk om op een paar maanden tijd deze asbestverwijdering door te voeren."

Ondanks de mogelijke gezondheidsrisico's wil de nieuwe eigenaar Primecity Investment het gebouw onder de naam Rogier Hotel begin 2018 heropenen na enkele kleinere herstellingswerken. N-VA'er Johan Van den Driessche zal binnenkort een interpellatie over het onderwerp indienen in het Brussels parlement.

bron: Belga