Koningin Mathilde woont voorstelling van "hand wash song" bij in Mumbai

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koningin Mathilde heeft vandaag bij het staatsbezoek aan India de voorstelling van de "hand wash song" bijgewoond. Met dat initiatief worden schoolkinderen uit India gewezen op het belang van hygiëne. Het bezoek van het Belgische koningspaar aan India is vandaag voortgezet in de stad Mumbai. Het vorstenpaar en de minister-presidenten werden er vanmorgen bij hun aankomst opgewacht door de gouverneur van de deelstaat Maharastra.

Koningin Mathilde woonde er de officiële voorstelling bij van de "hand wash song". Het gaat om een lied waarmee Indiase schoolkinderen bewust worden gemaakt van het belang van hygiëne. Twee Limburgse artsen hadden het initiatief genomen voor dat lied. Ze werkten voor het project samen met de universiteit van Hasselt, Unicef en het Indiase ministerie van Volksgezondheid.

"Unicef werkt met de scholen samen om kinderen tot hygiëneambassadeurs van hun gezin en hun gemeenschap te maken. Als 'advocaat' van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelen steun ik Unicef bij de inspanningen om te sensibiliseren over het belang van handen wassen", zo verklaarde de koningin.

Tijdens het bezoek aan Mumbai namen de koning en de koningin ook deel aan receptie van de haven van Antwerpen.

Morgen, tijdens de laatste dag van het staatsbezoek, zal het koningspaar onder meer deelnemen aan een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van de aanslag in Mumbai in 2008. Zaterdag keert de delegatie terug naar België.

Bron: Belga