Kieldrechtsluis opnieuw in dienst

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Kieldrechtsluis, de tweede toegang tot de Waaslandhaven, is opnieuw in dienst. Dat meldt het Havenbedrijf Antwerpen. De sluis was sinds zondag buiten dienst na een olielek. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de veroorzaker, en belandt de "aanzienlijke factuur" momenteel bij het Havenbedrijf. De grootste sluis ter wereld was sinds zondagmorgen buiten dienst. Er was sprake van een aanzienlijke olievervuiling in de sluis. Om het goedje niet verder te laten verspreiden en het te kunnen ruimen, werd alle scheepvaart in de sluis gesperd.

De hinder was volgens het Havenbedrijf beperkt. "Al zal het aan de Kallosluis drukker zijn geweest en zal het hier en daar mogelijk voor wat vertraging hebben gezorgd", zegt woordvoerder Annik Dirkx.

Het opruimen was volgens het Havenbedrijf een lastige klus. Er werd daarom ook beroep gedaan op een extern bedrijf en ook de civiele bescherming. Vanwaar de olie komt, is volgens het Havenbedrijf nog niet geweten. Als er geen verantwoordelijke wordt gevonden, zal het Havenbedrijf opdraaien voor de kosten, die volgens Dirkx aanzienlijk kunnen zijn.

bron: Belga