Doodrijder van Merel De Prins van plan enkelband te vragen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Muhammed Aytekin, de 22-jarige bestuurder die in 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, is van plan een verzoek in te dienen om zijn straf thuis met een enkelband uit te zitten. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door Aytekins advocaat, meester Yannick De Vlaeminck. Merel De Prins werd eind oktober 2015 aangereden in Vilvoorde toen ze de straat overstak. De man die haar had aangereden, Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich nadien toch aan bij de politie. De jongeman haalde nooit een rijbewijs, maar kreeg wel 7 zeven keer een rijverbod opgelegd.

Op 26 januari jongstleden veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank Aytekin nog tot een effectieve celstraf van 5 jaar, maar korte tijd nadien werd de jongeman vrijgelaten nadat drie artsen hadden vastgesteld dat hij een zware oogziekte heeft en dat hij dreigde blind te worden als hij in de gevangenis bleef.

Eind oktober moest de man terugkeren naar de gevangenis nadat een wetsgeneesheer vastgesteld had dat zijn toestand zodanig verbeterd was dat hij terug in staat is om zijn straf uit te zitten. De verdediging trok tot in cassatie tegen die beslissing maar kreeg daar ongelijk.

"We hebben nu verzoeken ingediend voor uitgaansverloven", zegt meester De Vlaeminck. "Binnenkort komt mijn cliënt ook in aanmerking voor elektronisch toezicht, een enkelband. Een verzoek daartoe kan wel pas in januari ingediend worden en de strafuitvoeringsrechtbank zal er zich dan pas in april over uitspreken."

bron: Belga