Bedrijf in buurt van werfzone Oosterweelverbinding blijft zich verzetten tegen werken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hoewel er een akkoord werd gevonden met de Antwerpse actiegroepen en verschillende particulieren uit Antwerpen en Zwijndrecht, lijken toch nog niet alle juridische obstakels voor de start van de werken aan de Oosterweelverbinding verwijderd. Noesen nv, een staalhandel uit de Antwerpse Damwijk die vreest vijf jaar lang afgesloten te worden van de openbare weg, laat via zijn advocaat weten dat hij nog steeds een procedure bij de Raad van State lopen heeft. Advocaat Stijn Verbist noemt het vandaag in een mededeling "manifest onjuist" dat elk verzet tegen de Oosterweelverbinding nu gestaakt of afgewezen is. Zijn cliënt Noesen is een staalhandel die gevestigd is in de Bredastraat, vlak bij een van de grootste geplande werven voor het infrastructuurproject.

"Tijdens de uitvoering van de geplande werken voor de realisatie van de Oosterweelverbinding, waarvan de duurtijd geschat wordt op ongeveer vijf jaar, zal Noesen volkomen ontoegankelijk worden voor klanten, leveranciers en personeel", klinkt het. "Reeds sedert 2000, dus intussen al 17 jaar geleden, heeft Noesen bij ministers, betrokken administraties en overheden gevraagd naar een duidelijke en adequate oplossing die aan het bedrijf de nodige bestaanszekerheid zou kunnen bieden. Op heden kan de Vlaamse regering deze oplossing niet bieden."

Het bedrijf laat via zijn advocaat weten dat het niet tegen een oplossing voor het Antwerpse mobiliteitsprobleem is, maar wel al het nodige wil doen om het eigen voortbestaan te vrijwaren. Daarom loopt er nog een procedure bij de Raad van State en wil Noesen nv ook een burgerlijke procedure starten om de werken niet te laten beginnen. Het bedrijf betreurt dan ook dat de Vlaamse regering en haar ministers momenteel "de zaken obstinaat anders voorstellen dan ze zijn".

bron: Belga