Brecel maakt indruk op Champion of Champions

Luca Brecel is goed op dreef in Coventry
Belga / Y. Jansens

Luca Brecel (WS 14) is bijzonder goed op dreef op het Champion of Champions-tornooi. Onze landgenoot staat er bij de laatste vier na knappe overwinningen tegen Judd Trump en Mark Selby.

De Champion of Champions in het Engelse Coventry is geen rankingtornooi, maar wel een behoorlijk prestigieuze bedoening. Enkel spelers die dit of vorig jaar een tornooi wonnen, krijgen een uitnodiging. De deelnemerslijst oogt dan ook indrukwekkend.

Keu verloren

Zo kreeg Brecel in zijn openingsmatch Judd Trump tegenover zich, de nummer drie van de wereld. Zelfs zonder zijn eigen keu, die hij onlangs kwijtspeelde op de luchthaven van Peking, maakte Brecel brandhout van de Engelsman. Mede dankzij twee centuries trok de Limburger in minder dan een uur het laken met 4-0 naar zich toe.

In de kwartfinales wachtte met Mark Selby de nummer één van de wereld en de regerende wereldkampioen. Ook de ‘Jester from Leicester’ mocht kennismaken met het killerinstinct van Brecel, die het met 6-4 haalde.

Murphy wacht

In de halve finales, die gespeeld worden naar een best of 11, krijgt onze landgenoot zondag opnieuw een voormalige wereldkampioen tegenover zich, in de persoon van Shaun Murphy (WS 5). Aan hun laatste ontmoeting, in de finale van China Championship, heeft Brecel goede herinneringen. Zijn overwinning leverde hem toen naast een eerste rankingtitel ook een uitnodiging op voor de Champion of Champions.