Vroegere Amerikaanse president Obama meldt zich om als jurylid te gaan zetelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vroegere Amerikaanse president Barack Obama heeft zich woensdag bij een rechtbank in Chicago aangemeld nadat hij was opgeroepen om in een jury te gaan zetelen. Op beelden en video's in Amerikaanse media was te zien hoe Obama het gebouw betrad en talrijke mensen begroette. Maar uiteindelijk overleefde hij de selectie niet.

Theoretisch kan elke Amerikaan vanaf achttien jaar een oproep krijgen om in een jury te zetelen. Maar in tegenstelling tot de andere door het lot uitgekozen mensen kwam de Democratische politicus in een colonne auto's aan, vergezeld van lijfwachten en opgewacht door talrijke journalisten.

In Chicago krijgt een jurylid 17,20 dollar per dag.

Obama is volgens de Washington Post al minstens één keer opgeroepen om jury te zijn. Dat was in 2010, maar als president had hij een ernstig beletsel: zijn State of The Union stond op de agenda.

Obama, die een 56-jarige advocaat is en die rechten heeft gedoceerd, treedt in de voetsporen van voorgangers als George Walker Bush en Bill Clinton, weet de Washington Post. Ook zij werden na hun presidentschap al als jurylid opgeroepen.

bron: Belga