Politierechtbank Beringen – Dertiger die inreed op negen fietsers en vluchtmisdrijf pleegde staat donderdag terecht

In de politierechtbank van Beringen moet de 31-jarige Jan F. zich donderdag verantwoorden voor een aanrijding met vluchtmisdrijf in Lommel, waar hij in april 2016 negen fietsers van de weg maaide. Na de klap pleegde de dertiger vluchtmisdrijf. De man lapte een rijverbod aan zijn laars en zat onder invloed van drank en drugs achter het stuur van het voertuig. Dinsdag 5 april 2016 eindigde een fietstocht van negen mannen uit de regio Bocholt, Neerpelt, Overpelt en Lommel in een drama. Op de Buskruitstraat liep het mis: Jan F. kwam uit de tegenovergestelde richting en reed vol op de groep fietsers in. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar zijn auto liep bij de aanrijding schade op en verloor onder meer een bumper en nummerplaat. Aan de hand van de nummerplaat kon de politie de verdachte opsporen en arresteren.
Na de aanrijding lag de weg bezaaid met verwrongen fietsen. Zeven van de negen aangereden fietsers liepen verwondingen op, gaande van levensgevaarlijke letsels tot lichte kwetsuren. De zestigers vormden een groep gepensioneerde werknemers van Union Minière in Overpelt. De fietser die de zwaarste letsels opliep, draagt nog altijd de gevolgen van het verkeersongeval.
Jan F. werd indertijd voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf met gekwetsten, rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en inbreuken op de wegcode.

bron: Belga