West Ham stelt David Moyes aan als nieuwe hoofdcoach

West Ham stelt David Moyes aan als nieuwe hoofdcoach
West Ham stelt David Moyes aan als nieuwe hoofdcoach

Premier League-club West Ham United heeft een dag na het ontslag van de Kroaat Slaven Bilic zijn nieuwe hoofdcoach beet. De Schot David Moyes neemt het roer over en tekende voor 2,5 seizoen bij de Hammers. Volgens Engelse media zou Moyes een contract tekenen voor 2,5 seizoen, met de optie aan het einde van het seizoen de overeenkomst te verbreken. De 54-jarige Moyes heeft een boel ervaring in de Premier League. Tussen 2002 en 2013 leidde Moyes Everton, waarna hij door Manchester United in de zomer van 2013 werd gecontracteerd als opvolger van Sir Alex Ferguson. De erfenis van Ferguson bleek echter te zwaar om dragen en in april 2014 kreeg Moyes, nog voor het einde van een eerste tegenvallend seizoen, de bons. Een seizoen bij Real Sociedad (2014-2015) en een mislukt gevecht tegen de degradatie bij Sunderland (2016-2017) later, krijgt hij een nieuwe kans in de Premier League.

West Ham kende een beroerde start dit seizoen en staat na elf wedstrijden op de achttiende plaats in de Premier League, een degradatieplaats. De Hammers tellen voorlopig slechts negen punten. Het team heeft met Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht, Brussels en Kortrijk) een oude bekende van de Jupiler Pro League in de rangen.

Moyes wordt in Engeland aanzien als de ontdekker van Rode Duivel Marouane Fellaini. De Schot plukte de middenvelder eind augustus 2008 voor een toenmalig recordbedrag weg bij Standard en nam hem nadien ook mee naar Manchester United.

Bron: Belga