Start van officiële luik staatsbezoek in New Delhi

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het bezoek aan de Taj Mahal gisteren - met bijhorende foto's van het koningspaar voor het witmarmeren mausoleum - snijdt het staatsbezoek in India vandaag het officiële luik aan. In de hoofdstad New Delhi staan er een rist officiële bezoeken op de agenda. Het koningspaar werd deze ochtend ontvangen door president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote en door de Indiase premier Narendra Modi. Het koningspaar werd daarbij vergezeld door de ministers-presidenten van de verschillende gewesten en gemeenschappen, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem. De delegatie bracht ook een bezoek aan het Mahatma Ghandi Memorial, waar een minuut stilte werd gehouden.

Nadien hadden koning Filip en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een ontmoeting met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Sushma Swaraj. Vervolgens was er een officieel onderhoud met de Indiase premier waarbij ook de verschillende Belgische ministers aanwezig waren.

Koningin Mathilde van haar kant bracht een bezoek aan Fusion Microfinance, een bedrijf dat vrouwen de kans biedt zelf inkomsten te verwerven via een systeem van microfinanciering.

De dag wordt afgesloten met een traditioneel staatsbanket.

Bron: Belga