Gala van de Flandrien – Van Avermaet maakt van Ronde van Vlaanderen 2018 een doel

Gala van de Flandrien - Van Avermaet maakt van Ronde van Vlaanderen 2018 een doel

Slechts tien punten voorsprong had Flandrien 2017 Greg Van Avermaet op zijn dichtste concurrent Philippe Gilbert. Van Avermaet won in 2017 onder andere Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, de Omloop Het Nieuwsblad, twee ritten en het eindklassement van de Ronde van Luxemburg. Gilbert kon terugvallen op de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, een ritzege en het eindklassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde en een etappe in de Ronde van Zwitserland.
“Het zou raar geweest zijn mocht ik deze trofee niet gewonnen hebben, maar ik weet ook dat de concurrentie dit jaar heel groot was”, zei Van Avermaet, die bovenaan de eindstand van de WorldTour 2017 prijkt. “De verkiezing van de Flandrien is dan wel geen koers, het is toch prestigieus om hier te winnen. Ik heb er een schitterend voorjaar opzitten. Het najaar verliep door omstandigheden iets minder. Overwinningen krijg je nu eenmaal niet op bestelling.”
“Het is mijn doel om de Ronde van Vlaanderen eens op mijn naam te schrijven. Ook de Strade Bianche staat op het verlanglijstje. Die koersen zijn alvast mijn doelen in 2018. Ik aas vooral op een zege in de Ronde van Vlaanderen, een wedstrijd die me heel goed ligt. Win ik die, dan volgt misschien een zevende titel als Flandrien. Ik ben alvast blij met het feit dat ik hier al voor de zesde keer op het podium met deze trofee in mijn handen sta. De concurrentie was enorm. Ik hoop volgend jaar deze lijn door te trekken”, besloot Van Avermaet.

bron: Belga