Gala van de Flandrien – Greg Van Avermaet is voor de zesde keer laureaat

Gala van de Flandrien - Greg Van Avermaet is voor de zesde keer laureaat

Greg Van Avermaet is de winnaar van de Flandrien 2016. De renner van BMC mocht dinsdag in het Kursaal Oostende de trofee voor de zesde keer in ontvangst nemen. Eerder won hij in 2008, 2013, 2014, 2015 en 2016. Van Avermaet haalde het met 384 punten voor Philippe Gilbert (374 ptn), Oliver Naesen (333 ptn), Yves Lampaert (249 ptn) en Thomas De Gendt (235 ptn). De Flandrien is een trofee van de krant Het Nieuwsblad en werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan de beste Belgische renner van het wielerpeloton. Een jury van experten maakte een lijst met vijf genomineerden, waarna het peloton zelf mocht stemmen.
De 32-jarige Van Avermaet prijkte helemaal bovenaan in de eindstand van de WorldTour 2017. Hij won dit jaar Parijs-Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Verder verzekerde hij zich met twee ritzeges van de eindoverwinning in de Ronde van Luxemburg.
In 2017 voegde de Waaslander ook een rist podiumplaatsen toe aan zijn palmares. Zo werd hij tweede in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de GP Québec en in de 14e Tourrit. Op het WK reed hij naar de zesde stek.
Veldrijdster Sanne Cant, regerend wereld- en Europees kampioene, haalde het nipt van Jolien D’hoore voor de trofee van Flandrienne. De Brit Chris Froome, die de dubbel Tour-Vuelta pakte, is de Internationale Flandrien 2017. Kersvers Europees kampioen Mathieu van der Poel werd gelauwerd als Flandrien van het veld.

bron: Belga