Vrouwen zetten om ontroerende reden dezelfde tattoo als Lady Gaga

Lady Gaga
Instagram / @lostconversations

Verschillende vrouwen laten dezelfde tattoo zetten als Lady Gaga. De reden? Ze zijn allen slachtoffers van aanranding en verkrachting. De tattoo is een poging om hun lichaam weer eigen te maken.

Toen Lady Gaga in 2016 optrad op de Academy Awards bracht ze 50 vrouwen die seksueel misbruik hebben overleefd bij haar op het podium. Ironisch genoeg zat Harvey Weinstein in het publiek, samen met velen die hij aangerand of verkracht had.

Tijdens de repetities besloten Lady Gaga en de vrouwen om zich te laten tatoeëren. Ze wilden vieren dat ze van een pijnlijke situatie iets positiefs hebben gemaakt, door een einde te maken aan de isolatie die slachtoffers ervaren.

Fire Rose Unity Survivor Tattoo

Ook een jaar later is Lady Gaga nog gepassioneerd om slachtoffers te helpen. Zo gaf ze op Twitter aan dat ze zelf getroffen is door seksueel misbruik met de spraakmakende hashtag #MeToo.

De zangeres beweert verder dat de tattoo die ze liet zetten in 2016 haar heeft geholpen om haar lichaam weer eigen te maken. Dat is de reden waarom verschillende mensen nu dezelfde lichaamsversiering laten zetten. De ‘Fire Rose Unity Survivor Tattoo’ werd ontworpen door illustratrice Jacqueline Linn, één van de vijftig vrouwen die naast Gaga op het podium stonden. In onderstaande foto’s zie je Gaga met het symbool en al de mensen die haar voorbeeld volgden.

A post shared by Jen Ripper (@jenripper) on

A post shared by kris ? (@kcupppp) on

A post shared by A L I C E (@junebuggerino) on

A post shared by Ashley Mae (@smashleyymae) on

A post shared by Dani Bee (@danilion_) on

A post shared by Austin Johnson (@aseltzer15) on