WK-shirt van Duivels is eerbetoon aan tenue van EK 1984

WK-shirt van Duivels is eerbetoon aan tenue van EK 1984

De Rode Duivels zullen volgend jaar op het WK in Rusland aantreden in een shirt geïnspireerd op het tenue van het EK ’84. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en kledingsponsor adidas stelden het shirt vandaag voor. Kenmerkende details zijn de opvallende grafische print op de borst (met gekleurde ruiten) en het bondslogo dat centraal is geplaatst. Voor het shirt is gekozen voor een v-hals. De namen en nummers op het shirt zullen in het geel gedrukt worden. Voor zowel het broekje als de kousen is gekozen voor een rode kleur met gele accenten.

De Rode Duivels zullen voor het eerst in het nieuwe tenue te zien zijn in de thuiswedstrijd tegen Mexico op 10 november in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Het tenue is vanaf vandaag te koop, onder meer in de KBVB webshop en op adidas.be.De nieuwe trainingscollectie van Hazard en co kent zwart als basiskleur, met geel en rood als accentkleuren als verwijzing naar de Belgische driekleur.

De Rode Duivels starten morgen in Tubeke hun voorbereiding op de oefeninterlands tegen Mexico en Japan (dinsdag 14 november om 20u45 in Brugge). Het WK in Rusland vindt plaats van 14 juni tot 15 juli.

bron: Belga