NBA-vicekampioen Cleveland gaat thuis tegen Atlanta andermaal onderuit

NBA-vicekampioen Cleveland gaat thuis tegen Atlanta andermaal onderuit

Cleveland blijft erg matig presteren in het nieuwe NBA-seizoen. De vicekampioen verloor gisterenavond voor eigen supporters met 115-117 van zwakke broertje Atlanta en leed zo een vijfde nederlaag in zes wedstrijden. LeBron James schitterde zaterdag nog met 57 punten tegen Washington (122-130 zege), maar tegen de Hawks ging King James mee ten onder. Met 26 punten en 13 assists kon hij wel opnieuw mooie statistieken voorleggen, maar die volstonden niet om de Cavaliers naar de zege te loodsen. Bij de bezoekers ontpopte Dennis Schroder zich tot grote man met 28 punten (en 9 assists).

Cleveland staat met vier zeges en zes nederlagen op een erg teleurstellende twaalfde plaats in de Eastern Conference. Voor Atlanta was het pas de tweede zege van het seizoen, tegen acht verliesmatchen. Ondanks de overwinning blijven de Hawks rode lantaarn in het Oosten.

Boston verstevigde zijn leidersplaats in de Eastern Conference. De Celtics waren een maat te groot voor Orlando (88-104). Jaylen Brown tekende voor 18 punten, Kyrie Irving bleef steken op 11 punten.

Met acht op tien is Boston voorlopig het beste team in de NBA. Houston voert de Western Conference aan met acht zeges uit elf matchen. De Rockets klopten gisterenavond Utah met 137-110. James Harden scoorde liefst 56 punten, een persoonlijk record, en voegde er ook 13 assists aan toe.

bron: Belga