Goffin bereikt met achtste plaats hoogste ATP-notering

Goffin bereikt met achtste plaats hoogste ATP-notering

David Goffin mag zich vanaf vandaag ’s werelds nummer 8 in het mannentennis noemen. Hij stijgt op de nieuwe ATP-ranking twee plaatsen en bereikt zo zijn hoogste notering ooit. De 26-jarige Goffin was vorige week aan de slag op het Masters 1.000 toernooi van Parijs-Bercy. Hij werd er net als de voorbije twee jaar uitgeschakeld in de achtste finales, maar zijn plaats in de derde ronde volstond wel voor een ticket voor de Masters. Het officieuze WK met de beste acht spelers van het seizoen begint zondag (12 november) in de Londense O2 Arena.

Jack Sock stak gisteren de titel in Parijs op zak. Hij kwalificeerde zich zo als laatste voor de Masters. Op de ATP-ranking wipt de Amerikaan van 22 naar 9.

De Spanjaard Rafael Nadal behoudt de eerste plaats voor de Zwitser Roger Federer. Dan volgen de Duitser Alex Zverev (derde, +1), de Oostenrijker Dominic Thiem (vierde, +2) en de Kroaat Marin Cilic (vijfde). Ook de Bulgaar Grigor Dimitrov (zesde) en de Zwitser Stan Wawrinka (zevende), die allebei twee posities opschuiven, staan nog voor Goffin.

Dé verliezer op deze nieuwe ATP-ranking is Andy Murray. De Schot won in 2016 de titel in Parijs maar ontbrak dit jaar. Hij tuimelt van 3 naar 16. Ook de Serviër Novak Djokovic, die er evenmin bij was, verdwijnt uit de top tien en zakt van 7 naar 12. De grootste winst is er voor Djokovics landgenoot Filip Krajinovic. Hij stootte vanuit de kwalificaties door naar de finale. Op de ATP-ranking stijgt de Serviër 44 plaatsen naar nummer 33.

Terwijl Goffin twee plaatsen wint, doen de andere Belgen het minder goed. Zo is er verlies voor Steve Darcis (-8, 75e), Ruben Bemelmans (-15, 101e) en Arthur De Greef (-20, 169e).

bron: Belga