Andrea Pirlo spreekt dank uit na laatste wedstrijd als profspeler

door
Belga
Leestijd 2 min.

Andrea Pirlo (38) is officieel met voetbalpensioen. De stijlrijke Italiaanse middenvelder werd zondagnacht met New York City FC uitgeschakeld in de play-offs van de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Het duel tegen Columbus Crew in de halve finales van de Eastern Conference werd zijn laatste als profspeler. Pirlo had vorige maand al laten weten dat hij na het huidige MLS-seizoen geen nieuw contract meer zou ondertekenen.

In een bericht op Twitter neemt Pirlo afscheid van zijn Amerikaanse club, die hij uitgebreid dankt. "Niet alleen eindigt mijn avontuur bij NY, ook mijn reis als speler is voorbij", voegt hij eraan toe. "Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn familie en kinderen te danken voor de steun en liefde die ze mij altijd hebben gegeven", zegt Pirlo. "Ik wil ook elke club bedanken waarvoor ik de eer heb gehad te spelen, elke ploegmaat aan wiens zijde ik heb mogen voetballen, alle mensen die mijn carrière zo ongelofelijk hebben gemaakt, en niet te vergeten alle supporters wereldwijd die mij gesteund hebben. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Andrea Pirlo debuteerde halfweg de jaren '90 in de Serie A bij Brescia. Hij voetbalde daarna ook voor Inter en Reggina maar het was pas bij AC Milan dat de middenvelder prijzen begon te winnen. Tussen 2001 en 2011 werd hij onder meer twee keer kampioen en won twee keer de Champions League. Daarna volgden met Juventus nog vier titels in de Serie A, waarop de Italiaan in 2015 naar NY verkaste.

Met de nationale ploeg werd Pirlo in 2006 wereldkampioen en in 2012 tweede op het EK. Hij droeg het nationale shirt in 116 wedstrijden en maakte daarin dertien goals.

Bron: Belga