«Vlaanderen wordt onderschat op sportvlak»

Philippe Muyters ontvangt een recordaantal Vlaamse medaillewinnaars
Twitter SportVlaanderen

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft alle Vlamingen gehuldigd die de voorbije maanden medailles veroverden op EK’s en WK’s, en dat zijn er heel wat. “Vlaanderen wordt onderschat op sportgebied”, vindt de N-VA-politicus.

Het is traditie dat Muyters om de zes maanden alle Vlaamse atleten ontvangt die het podium haalden op grote internationale competities. Dat gebeurt in het Errerahuis in Brussel, dat zelden zo uit zijn barsten voegde als vandaag.

Grootste delegatie ooit“Het wordt hier stilaan te klein”, merkte de minister op met een kwinkslag. “We hebben nooit eerder zo’n grote delegatie atleten mogen ontvangen. Normaal lees ik steeds luidop de lijst van de gehuldigde atleten voor, maar daar is nu werkelijk geen beginnen aan. Daar mogen we als Vlaanderen fier op zijn.”

In totaal werden er 57 individuele atleten en vier ploegen in de bloemen gezet, allemaal samen goed voor 106 medailles. Naast bekende namen als Nina Derwael (turnen), Evi Van Acker (zeilen) of Victor Campenaerts (wielrennen) waren er ook een heleboel atleten uit minder bekende disciplines bij als acrogym, goalbal of jiu-jitsu.

“Te bescheiden”

“De diversiteit springt in het oog”, vindt Muyters. “Dit bewijst nog maar eens dat wij onderschat worden op sportgebied. Dat ben ik grondig beu. Vlamingen zijn altijd zo bescheiden. Misschien moeten we op dat vlak maar eens een voorbeeld nemen aan de Nederlanders.”