Sien Wynants leest mee: “Geef mij maar een roman, het leven zelf is al genoeg non-fictie”

Sien Wynants
Foto R.V.

Ketnet-wrapster Sien Wynants is deze maand Metro’s Leesclubvoorzitter. Ze leest samen met jullie ‘De poppenmaker van Krakau’ van R.M. Romero.

“Ik lees supergraag en zorg ervoor dat ik altijd iets bij heb om te lezen: een boek, een tijdschrift, een krant. Als ik leesvoer vergeten ben, lees ik zelfs een reclamefolder die ik ergens vind. (lacht) Vroeger las ik heel veel, nu is dat helaas wat minder. De boosdoener? Die vervelende smartphone. En natuurlijk een gebrek aan tijd, het cliché-excuus. Ik lees bijna alleen romans. Het leven zelf is al genoeg non-fictie, een boek is voor mij echt een vorm van escapisme.”

Wifi op trein“Lezen op de trein is zálig. Ik ben eigenlijk blij dat we in ons land geen wifi op de trein hebben, want anders zou ik ook daar gegarandeerd afgeleid zijn door mijn smartphone. Tijdens een rit kan ik me nu soms echt verliezen in een boek. Maar ook op het vliegtuig lees ik graag, in een warm bad, onder een deken in mijn zetel. En uiteraard op vakantie, dan lees ik het liefst gewoon de hele dag door.”

“In de middelbare school lazen we met een groepje vrienden soms boeken voor het plezier – naast het verplichte werk – en dan kwamen we tijdens de middagpauze samen om te praten over onze ervaringen. Heel fijn en echt iets voor mij, omdat je gepusht wordt om te lezen. Weer typisch ik en typisch onze tijdsgeest: als het lezen tot iets extra leidt naast het pure plezier, zoals een leesclubbijeenkomst, dan lukt het me makkelijker om me tot lezen aan te zetten.”

Ben jij al lid van onze leesclub?

Schrijf je hier in en lees iedere maand mee.