Britse krant prijst Elsene aan

Britse krant prijst Elsene aan
Belga / E. Lalmand

De Britse zondagskrant The Observer is fan van de Brusselse gemeente Elsene. In een artikel lijst een van de journalisten haar tips op voor de verborgen parel in de Brusselse rand.

De Britse Hayley Long houdt van Brussel, maar vooral ook van Elsene. De journaliste van The Observer komt al meer dan twintig jaar naar onze hoofdstad en bezingt in een artikel haar liefde voor de stad en de gemeente.

“Upper East Side, zonder de hipsters”Volgens Long passeer je in Elsene best langs de Guldenvlieslaan, “een van Brussels duurste boulevards”, klinkt het. Daarna kan je je tocht best verderzetten door de Matongéwijk naar Sint-Bonifaas. Daarna wacht je de buurt rond Flagey en de vijvers van Elsene die volgens de journaliste veel weghebben van de Upper East Side, “maar dan zonder de hipsters”.

Het museum van Elsene is volgens haar een verborgen schat. Je kan er werken van Toulouse-Lautrec, Magritte, Miró en Picasso gaan bewonderen. Ook de retrospectieve van het werk van de Franse fotograaf Robert Doisneau zou meer dan de moeite waard zijn.