Toon Aerts vindt Mathieu van der Poel “meer dan waardige opvolger”

Toon Aerts vindt Mathieu van der Poel "meer dan waardige opvolger"

Toon Aerts heeft zichzelf vandaag niet kunnen opvolgen als Europees kampioen veldrijden. Daarvoor was Mathieu van der Poel veel te sterk in het Tsjechische Tabor. Ook Lars van der Haar finishte voor Aerts, die de sprint om het brons won tegen Michael Vanthourenhout.
“We wisten dat het niet simpel zou zijn om iets te ondernemen tegen Mathieu van der Poel. Wij wilden hem geen kopstart laten nemen. Daarom trachtte ik als eerste het veld in te duiken, maar dat lukte niet”, zei Aerts na afloop. “Ik slaagde er zo wel in om mee te gaan met Van der Poel en Van der Haar. Na een ronde moest ik hen laten rijden, want ik kon hun tempo niet meer aan. En dan wou ik alsnog een podiumplaats behalen. Ik voelde me wel bij de beteren van de groep, maar ik kon het maar met enkele centimeters voorsprong op Michael Vanthourenhout halen na een sprint op volle kracht.”

“Ik ben die mooie trui nu kwijt, maar Mathieu is meer dan een waardige opvolger. Het zal wel raar doen om nu zonder dat shirt rond de schouders te starten tijdens de komende wedstrijden”, besloot Aerts.

bron: Belga