Proximus League – Beerschot Wilrijk pakt na ruime winst tegen Union eerste periodetitel

Proximus League - Beerschot Wilrijk pakt na ruime winst tegen Union eerste periodetitel

Beerschot Wilrijk heeft de eerste periodetitel in de Proximus League veroverd. De Antwerpse club klopte zondag op de veertiende en laatste speeldag van de eerste periode Union op eigen veld met 0-3.
François (58.), Maes (60.) en Hoffer (90.) maakten in de tweede periode het verschil voor Beerschot Wilrijk.
Oud-Heverlee Leuven kon mits een (erg ruime) zege op Lierse nog aanspraak maken op de periodetitel, maar schoot zichzelf in de voet. Aguemon (51.) zorgde wel voor de 0-1, maar via tweemaal Yagan (65. en 73.) hield Lierse de drie punten thuis.
Cercle Brugge klopte Westerlo met 3-1. Taravel (22.), De Belder (82.) en Vincent (90.+3) troffen raak voor de thuisploeg, Osaguona (69.) scoorde tussendoor tegen voor Westerlo.
Roeselare liet zich thuis niet verrassen door rode lantaarn Tubeke. Van Acker (53.) nette vroeg in de tweede periode de winnende treffer voor de West-Vlamingen.
Beerschot Wilrijk sluit de eerste periode af op de eerste plaats met 29 punten, voor OHL (26), Cercle (23) en Roeselare (21). Lierse (17) eindigt als vijfde, en houdt Union (14) en Westerlo (12) achter zich. Tubeke (10) sluit de rij.
Beerschot Wilrijk is door de winst van de eerste periode al zeker van een ticket voor de promotiefinale aan het einde van het seizoen. De Antwerpenaren spelen dan tegen de winnaar van de tweede periode om een plaats in de Jupiler Pro League. Als Beerschot Wilrijk ook de tweede periode als eerste afsluit, promoveert het rechtstreeks.

bron: Belga