Jupiler Pro League: Charleroi verstevigt tweede plaats met zege op veld van Antwerp

Charleroi heeft vanmiddag op speeldag veertien in de hoogste voetbalklasse met 1-3 gewonnen op het veld van Antwerp. In het klassement staan de Karolo's wat steviger op de tweede plaats. Charleroi begon het best aan de wedstrijd, die vooraf werd gegaan door een eerbetoon aan een overleden jeugdspeler van Antwerp. Er waren slechts tien minuten gespeeld toen de ploeg van Mazzu op voorsprong kwam. Cristian Benavente stond op de juiste plaats om een aflegger van Baby voorbij Bolat binnen te tikken.

De reactie van de Great Old liet niet lang op zich wachten. In de achttiende minuut kwam de thuisploeg langszij via de Uruguayaan Joaquin Ardaiz, die na stoorwerk van Owusu de 1-1 tegen de netten kon trappen.

Nog voor het half uur stonden de bezoekers weer op voorsprong na een tweede goal van Benavente, die een steekbal van Lukebakio koelbloedig afrondde. Enkele Antwerpfans lieten zich daarop van hun smalste kant zien. Terwijl de Peruviaan zijn doelpunt vierde, werd hij aan de schouder geraakt door een blik dat vanuit de tribunes op het veld werd gegooid. Gelukkig kon Benavente wel verder.

Na de pauze bleven beide teams een pittige pot serveren op de Bosuil. Baby kreeg halfweg de tweede periode een reuzenkans maar trapte van dichtbij naast. Meteen daarna kon Lukebakio wel afwerken en zo de 1-3 eindstand op het bord zetten.

Dankzij de overwinning telt Charleroi in het klassement als nummer twee 28 punten, vijf minder dan leider Club Brugge. Antwerp blijft zesde met 20 punten.

Later op de dag staan nog twee wedstrijden op het programma in de hoogste afdeling. Landskampioen Anderlecht ontvangt om 18u in het Astridpark Club Brugge. Om 20u sluiten Oostende en Zulte Waregem de speeldag af met een duel aan de kust.