Belgen in het buitenland - Chelsea wint kraker tegen United, Watford verliest ondanks goal van Christian Kabasele

Chelsea heeft zondag op de elfde speeldag in de Premier League Manchester United over de knie gelegd. Na een felle wedstrijd gaf het scorebord 1-0 aan. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, tot Morata (55.) kort na de rust de opening vond en Chelsea op 1-0 zette. United ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Romelu Lukaku en co konden de thuisverdediging niet ontgrendelen. ManU-coach José Mourinho gooide ook Marouane Fellaini nog in de strijd, maar zonder succes.

Thibaut Courtois stond bij de thuisploeg in doel, terwijl Eden Hazard enkele minuten voor tijd naar de kant moest. Michy Batshuayi bleef op de bank. Aan de overzijde maakte Lukaku de negentig minuten vol, Fellaini viel in de 62e minuut in. De middenvelder was dus weer speelklaar na een blessure, maar zit zoals bekend niet in de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de oefeninterlands tegen Mexico (10/11) en Japan (14/11).

Everton klopte na een inhaalrace Watford met 3-2. Richarlison (46.) bracht de bezoekers kort na de pauze op 0-1, en toen Christian Kabasele (64.) met een rake kopbal op corner de 0-2 nette, leek de partij gespeeld. Maar via Niasse (67.), Calvert-Lewin (74.) en een penalty van Baines (90.+1) hield Everton de drie punten alsnog thuis. Cleverley kon Watford in de 101e (!) minuut nog op gelijke hoogte brengen, maar zijn strafschop ging er niet in. Kabasele werd tien minuten voor tijd gewisseld, voor Kevin Mirallas was er bij Everton geen plaats op het wedstrijdblad.

Chelsea (22 punten) staat in de stand op de vierde plaats. 'The Blues' moeten leider Manchester city (31 punten) en het tweetal Manchester United en Tottenham (elk 23 punten) voor zich dulden. Watford (15 punten) is negende, Everton (11 punten) boekt een kostbare zege en schuift op naar de vijftiende stek.