Witsel eindigt met Tianjin Quanjian als derde en mag naar Aziatische CL-barrages

door
Belga
Leestijd 2 min.

Axel Witsel heeft de Chinese competitie met zijn club Tianjin Quanjian op een erg positieve noot afgesloten. Vandaag wonnen de troepen van coach Fabio Cannavaro op de 30e en laatste speeldag met 1-2 op het veld van kampioen Guangzhou Evergrande. Daardoor beëindigt Tianjin Quanjian de competitie als derde en mag het volgend seizoen deelnemen aan de barrages voor de Aziatische Champions League. Witsel speelde in het Tianhe Stadium in Guangzhou 77 minuten mee, tot hij werd vervangen door Wang Jie. Kort na de pauze had de middenvelder geel gekregen. Tianjin Quanjian beëindigt de Chinese Super League, als promovendus, op een knappe derde plaats met 54 punten, tien minder dan kampioen Guangzhou Evergrande. Shanghai SIPG is met 58 punten vicekampioen.

Via Instagram uitte Witsel na afloop van de wedstrijd zijn vreugde om de derde plaats en het daaraan verbonden Champions Leagueticket. "Op het einde van de (wedstrijd)dag stel je de vraag: heb je genoeg gevochten? JA, dat hebben we gedaan! Op de laatste speeldag hebben we de kwalificatie voor de barrages van de Champions League afgedwongen! Wat een einde van ons eerste seizoen in de Super League en wat een mooi seizoen hebben we achter de rug. Derde plaats. Knappe thuisstatistieken met tien zeges, vier draws en maar een nederlaag. Tweede beste verdediging."

Witsel kan maar even genieten van het succes met zijn club. Dinsdag start in Tubeke immers de voorbereiding voor de vriendschappelijke wedstrijden van de Rode Duivels tegen Mexico (vrijdag 10 november in Brussel) en Japan (dinsdag 14 november in Brugge).

bron: Belga