WB triatlon Miyazaki – Marten Van Riel snelt in Japan naar eerste wereldbekerzege

WB triatlon Miyazaki - Marten Van Riel snelt in Japan naar eerste wereldbekerzege

Triatleet Marten Van Riel heeft zaterdag in het Japanse Miyazaki de allereerste wereldbekeroverwinning uit zijn carrière geboekt.
De 24-jarige Van Riel, topsporter bij Defensie, legde de standaardafstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) af in 1u42:36. De nummer zes van de Olympische Spelen in Rio had aan de streep drie seconden voorsprong op de Spanjaard Vicente Hernandez.
De Deen Andreas Schilling werd op 28 seconden van Marten Van Riel derde.
Jelle Geens viel net naast het podium. Hij kwam als vierde over de streep, 49 seconden na Van Riel, die vorige week brons haalde in de wereldbekermanche in het Zuid-Koreaanse Tongyeong (sprintafstand).
Met Jonathan Wayaffe, negende op 1:02, eindigde nog een derde Belg in de top tien. Peter Denteneer werd zeventiende (op 2:06).
In de wedstrijd voor vrouwen ging de winst naar de Amerikaanse Summer Cook in 1u54:12. Zij bleef haar landgenote Taylor Spivey (1u54:50) en de Australische Emma Jackson (1u54:53) voor.
Valerie Barthelemy strandde op 5 seconden van het podium. Zij werd eerste Belgische op de vierde plaats (1u54:58). Claire Michel overschreed de aankomst als dertiende (1u57:23).

bron: Belga