Vlaamse en Nederlandse jongeren winnen fotoprijzen National Geographic Junior

Een aantal jongeren uit Nederland en Vlaanderen zijn zaterdag beloond voor hun fotografie. Zij werden uitgeroepen tot de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd 2017. De beste jeugdfotografen dit jaar zijn Arthur Floren (Assebroek, België) in de categorie Dier, Orfeo Agreda De Ro (Sint-Amandsberg, België) in de categorie Landschap, Jennifer Jayne Evans Koumbatis (Rotterdam, Nederland) in de categorie Raar maar waar en Nils Broekhof (Haarlem, Nederland) in de categorie Reizen. De publieksprijs is gewonnen door Anna van de Straete (Maldegem, België).
Ruim 3000 Nederlandse en Vlaamse kinderen tussen 6 en 14 jaar oud zonden een foto in. Tussen de haaien in Diergaarde Blijdorp, een dierentuin in Rotterdam, kregen de jonge fotografie-talenten het verlossende woord te horen. De jury bestond onder meer uit Renske Lamers, hoofdredacteur van het Nederlandse jeugdtijdschrift National Geographic Junior, Jakob Breimer, beeldredacteur, en Jeroen Stel, professioneel (natuur)fotograaf.
Alle winnende foto’s verschijnen in National Geographic Junior 5, die eind deze maand uitkomt. De kinderen hebben met hun winst een spiegelreflexcamera verdiend.

Bron: Belga