Twee parachutisten gewond bij Namen: wind waarschijnlijke oorzaak

Uit de eerste vaststellingen van experten blijkt dat de parachutisten die gewond raakten bij een sprong in de buurt van Namen afweken van hun traject door de wind. Dat zegt het parket van Namen. De twee, een man en een vrouw, kwamen zaterdagochtend neer op twee verschillende plaatsen in de gemeente Rhisnes (Namen). De man viel daarbij op een hoogspanningskabel en raakte levensgevaarlijk gewond. De twee maakten deel uit van een groep parachutisten. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe, maar het zijn evenwel geen gekwalificeerde experten. Hun vliegtuig was ’s ochtends opgestegen van op het vliegveld van Temploux. Daar zouden geen fouten zijn gemaakt. “De parachutes waren niet beschadigd, er was geen gebrek aan voorzorg en geen enkel element wijst op een strafrechtelijke overtreding”, aldus de substituut. “Er werden al getuigen gehoord en er zijn geen verdachte elementen”, voegt die daar aan toe.
Het vliegveld bevestigt dat “alle gebruikelijke procedures werden gerespecteerd en dat ’s ochtends de weersomstandigheden gunstig waren om te springen”.
Het leven van de vrouw is niet in gevaar. De toestand van de man is evenwel nog steeds kritiek. Volgens het parket is hij nog in levensgevaar. Bij het vliegveld klinkt het dat zijn toestand “stabiel en geruststellend” is.

bron: Belga