Thorgan Hazard geraakt met Borussia Mönchengladbach niet voorbij Mainz

Borussia Mönchengladbach is vandaag op de elfde speeldag in de Duitse Bundesliga blijven steken op een gelijkspel tegen Mainz. De partij eindigde op 1-1. Diallo (19.) zette Mainz op 0-1, maar Vestergaard (67.) zette halfweg de tweede helft de gelijkmaker op het bord. Thorgan Hazard, die de assist uitdeelde voor Mönchengladbach, maakte de negentig minuten vol.

Hamburg rekende in eigen huis af met Stuttgart (3-1). Na de uitsluiting van bezoeker Burnic, die na dertien minuten al tegen zijn tweede geel aangelopen was, maakte Hamburg via Hunt (20.), Kostic (65.) en Arp (69.) het verschil. Tussendoor scoorde Ginczek (55.) op strafschop tegen. Bij Stuttgart viel Orel Mangala iets over het uur in. De 19-jarige Belg sukkelde de voorbije dagen met een bilblessure, maar was dus opnieuw speelklaar. Toch ontbreekt de middenvelder, wegens blessure, in de selectie die beloftenbondscoach Johan Walem vrijdag bekendmaakte voor de wedstrijden tegen Cyprus (9/11 in Leuven) en Turkije (14/11 in Kasimpasa) in de voorronde van het EK 2019.

In de stand bekleedt Mönchengladbach (18 punten) de zevende plek, terwijl Stuttgart (13 punten) twaalfde is. Later op de avond staat de kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München op de agenda. Bayern voert de stand aan met 23 punten, Dortmund volgt als derde op drie punten.